gitaroppsett:stol

Stol, stolsadel

tittel Stolen (engelsk: bridge), også kalt stolsadelen, kan på elektriske gitarer justeres både i høyde - for best strenghøyde - og i strenglengden - for intonering av strenger.

Justere strenglenden Bildet viser en detalj fra en tune-o-matic-stol på en en Epiphone gitar. Som du ser av bildet har denne stolen uavhengige stolsadler slik at du kan justere strenglenden for hver streng individuelt. Merk her at sadlene kan tas av og snus. Hvis du har satt på tykkere strenger, kan det være nødvendig å snu sadlene for de tykke strengene for å få få intonert disse strengene eller i alle fall 4. og 6. streng.

OBS! Hvis du skrur av flere stolsadler på en Tun-O-Matic-stol så pass på å ikke blande dem. De har ulike høyde! Dette for å få en stolradius som stemmer med halsradius Merk derfor med en sprittusj elns hvilken som hører til hvilken streng hvis du skal ta av flere. Særlig også hvis du har begynt å file på dem for å tilpasse radius og strengespor.

Stolradius På Tun-O-Matic-stoler har du ikke individuell justering av høyden på stolsadlene. Det skaper problemer for deg hvis du finner at stolen ikke har samme radius som gitarhalsen.

Når du justerer radius på stolsadel er det du skal prøver å oppnå, å få strengene der de forlater stolen til å ha samme radius som gitarhalsens radius.

Se Action og Intonasjon

  • gitaroppsett/stol.txt
  • Sist endret: 10 år siden
  • (ekstern redigering)