Backing Tracks

Hvis du ikke har et band å øve med, er det om å gjøre å finne gode «backing tracks», «jam tracks», «play-along tracs». Foreløbig har elgitar.com ikke fatt opp backing tracks for annet enn jazz-låter (se nedenfor).

Låten kan spilles online, eller lastes ned fra eierens hjemmeside. Velg sjanger for å starte mp3-spiller.

Andre nettsteder - gratis backing tracks

  • Jazz og jazzblues
    • Hal Crook Play-Alongs Svært høy kvalitet. En kjemperessurs med et representativt utvalg av jazz standarder bestående av 46 forskjellige play-along tracks. Det er med «leadsheets» for forskjellige instrumenter: C (piano, gitar), Bb, Eb, og bass (F-nøkkel) + et eget ark med oversikt over ledetoner. Det er også en online multitrack-mikser, hvor du da kan spille av med eller uten diverse instrumenter. Du kan også laste ned ferdigemiksede MP3-filer med uten forskjellige instrumenter.
  • Blues, pop, rock…
    • GuitarBT som har backing tracks for en lang lang rekke låter. Gratis og av tildes svært god kvalitet. Litt slitsomt å laste ned dog.
    • Ralph Patt's Jazz Backing Tracks ca 500 jazz standarder.
    • GuitarBackingTracks.com «Gratis backing tracks (BT) for populære sanger samt jam tracks. Kan lastes ned i mp3 eller spilles på siten.»

Kommersielle backing tracks jazzbacks.com playjazznow.com Ameritz er en kommersiell leverandør av backing tracks. De har over 10 000 for de fleste sjangre, og også en uten gitar. Det er 4£ per track. Nyttig ressurs når det er en sang du trenger å lære. Du kan bruke dem til dine egne innspillinger.