akkorder:omdreiningspunkt

Forskjeller

Her vises forskjeller mellom den valgte versjonen og den nåværende versjonen av dokumentet.

Lenk til denne sammenligningen

Begge sider forrige revisjon Forrige revisjon
Neste revisjon
Forrige revisjon
Siste revisjonBegge sider neste revisjon
akkorder:omdreiningspunkt [d.m.Y H:i] adminakkorder:omdreiningspunkt [d.m.Y H:i] admin
Linje 1: Linje 1:
-====== Omdreiningspunkt (Pivot) ved akkordskifter ======+====== Omdreiningspunkt (pivotering) ved akkordskifter ======
 Akkordskifter rundt et omdreiningspunkt (pivot, finger) er et nyttig tips og ha med seg ved innøving av vanskelige akkordskifter.  Akkordskifter rundt et omdreiningspunkt (pivot, finger) er et nyttig tips og ha med seg ved innøving av vanskelige akkordskifter. 
  
Linje 22: Linje 22:
 <html><br clear="all"> </html> <html><br clear="all"> </html>
  
-<WRAP center round info 98%> +<WRAP center round tip 100%> 
-Et lite råd som kan passe her. Når du har med omvendinger av akkorder å gjøre, bør du gi hvert grep en passende navn eller betegnlse, slik at du har kontroll på hvilke interevall som befinner seg hvor i grepet. Dvs. at du ikke bare vet hvor grunntonen befinner seg+Et lite råd som kan passe å ta med når du har med omvendinger av akkorder å gjøre. 
  
-Du kan for eksempel kalle det første i oppgave 2 for <<F7 med grunntonen som bass og kvinten på topp>>; den andre, <<F7 med tersen som bass og septimen på topp>>; den tredje, <<F7 med kvinten som bass og grunntonen på topp>>; og den siste, <<F7 med septimen som bass og tersen på topp>>Hvis du er flink med tall kan du kalle dem henholdsvis 1735, 3157, 5371, og 7513, etter rekkefølgen av intervaller. +Ikke nøy deg med å merke deg hvor grunntonen befinner seg i hvert grep. Gi hvert grep en passende navn slik at du har kontrollen med - passer på å ha et bevisst forhold til - hvor hver av intervallene befinner seg hvor i grepet. 
 + 
 +Du kan for eksempel kalle det første i oppgave 2 for <<F7 med grunntonen som bass og kvinten på topp>> og huske at siden dette er en drop 2-akkord så er septimen den andre og tersen den tredje osv; den andre, <<F7 med tersen som bass og septimen på topp>>; den tredje, <<F7 med kvinten som bass og grunntonen på topp>>; og den siste, <<F7 med septimen som bass og tersen på topp>> 
 + 
 +Er du en reser på å huske tall kan du kalle omvendingene i oppgave 1 for henholdsvis 1735, 3157, 5371, og 7513, etter rekkefølgen av intervaller, og forstå 1 som grunntone, <<7>> som en type septim (stor eller liten), <<3>> som en type ters (stor eller liten), og <<5>> som en type kvint (ren, forminsket eller forstørret).
  
 Omvendingene av F7 i oppgave 2 vil da måtte betegnes henholdsvis 7351, 1573, 3715, og 5137. Omvendingene av F7 i oppgave 2 vil da måtte betegnes henholdsvis 7351, 1573, 3715, og 5137.
 </WRAP> </WRAP>
  
 +Oppgave 3: Øv inn med bevissthet på hvilke fingre du kan bruke som pivot.
  
 +{{:akkorder:pivot_eksempel-5..png?nolink& |}}
  
 +<html><br clear="all"> </html>
 +
 +Oppgave 4: Øv inn med bevissthet på hvilke fingre du kan bruke som pivot.
 +
 +{{:akkorder:pivot_eksempel-4..png?nolink& |}}
 +
 +<html><br clear="all"> </html>
 ---- ----
  
  • akkorder/omdreiningspunkt.txt
  • Sist endret: 13 år siden
  • av admin