Forskjeller

Her vises forskjeller mellom den valgte versjonen og den nåværende versjonen av dokumentet.

Lenk til denne sammenligningen

Begge sider forrige revisjon Forrige revisjon
stemmetoner [d.m.Y H:i]
admin
stemmetoner [d.m.Y H:i] (nåværende versjon)
admin
Linje 15: Linje 15:
  
  
-<alert type="​info"​ icon="​glyphicon glyphicon-info-sign">​Det lønner seg å grovstemme alle strengene før du finstemmer, siden strengene er spent over samme hals slik at justering av én streng endre spenningen i alle.</​alert>​ +**Tips:** Når vi stemmer en streng mot en referansetone eller mot en annen streng, kan vi gå etter den dissonansen som oppstår når tonene nærmer seg hverandre. Det er en dissonansen som vi kan høre bølge fram og tilbake, og saktere og saktere jo mer likt strengene klinger, helt til de blir borte når strengene svinger med samme frekvens. Prøv å bende strengen litt hvis du ikke hører det.
- +
-**Tips:** Når vi stemmer en streng mot en referansetone eller mot en annen streng, kan vi høre etter den dissonansen som oppstår når tonene nærmer seg hverandre. Det er en dissonansen som vi kan høre bølge fram og tilbake, og saktere og saktere jo mer likt strengene klinger. Prøv å bende strengen litt hvis du ikke hører det.+
  
 Vi stemmer ved å stramme, ikke ved å slakke. Grunnen til det er at når vi slakker kan strengen henge igjen på oversadelen (engelsk: <lang en>​nut</​lang>​) på grunn av friksjon mellom streng og oversadel. Vi stemmer ved å stramme, ikke ved å slakke. Grunnen til det er at når vi slakker kan strengen henge igjen på oversadelen (engelsk: <lang en>​nut</​lang>​) på grunn av friksjon mellom streng og oversadel.
  • stemmetoner.txt
  • Sist endret: 6 måneder siden
  • av admin